Banksparen

Wat is banksparen?

vHet is fiscaal gunstig omdat je geen belasting betaalt over het bedrag dat je opbouwt. Deze rekening is alleen nog maar mogelijk om af te sluiten voor sommige mensen die vallen onder belastingregels van voor 1-1-2013.

Verschil tussen banksparen en andere hypotheekvormen.

Het belangrijkste verschil is dat je bij het afsluiten niet direct vast zit aan een overlijdensrisicoverzekering. Je kunt deze wel los afsluiten en dat is dan ook wel verstandig om te doen.
Doordat je bij banksparen zaken afzonderlijk van elkaar afsluit, krijg je meer inzicht in de kosten. Ook ontvang je periodiek een afschrift en daar staat exact op hoeveel je inlegt, wat je hebt opgebouwd en wat je hebt uitgegeven aan de verzekeringspremies.

Voorwaarden banksparen

Er zijn een aantal voorwaarden voor het banksparen. Je moet allereerst natuurlijk een eigen huis hebben en dus een eigenwoningschuld waarvoor je de hypotheek wilt afsluiten. Daarnaast moet je met het kapitaal dat je opbouwt je eigenwoningschuld afbetalen, anders is het geld aan het eind van de looptijd niet belastingvrij. Je kunt het dus niet gebruiken voor andere doeleinden dan de aflossing van je huis. Bovendien moet je ten minste 15 jaar of tot jij overlijdt, of degene met wie je de hypotheek hebt afgesloten, jaarlijks een bepaald bedrag inleggen. De rente die je ontvangt, blijft op je bankspaarrekening staan. Je krijgt dus tussentijds niets uitgekeerd, maar je hoeft er ook geen belasting over te betalen.

Terug naar advies & bemiddelen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860