31-05-2019
Consumentenbond wil dat banken meer groene leningen verstrekken

Steeds meer banken bieden zogeheten groene leningen aan voor het verduurzamen van de woning. Veel hypotheekverstrekkers lopen nog wel achter, aldus de Consumentenbond. De bond wil met de banken in gesprek over betere stimuleringsmaatregelen.
Huizenkopers die hun woning energiezuiniger willen maken, mogen meer lenen om dit te realiseren (tot 106 procent van de woningwaarde). Tien van de 38 hypotheekverstrekkers die de Consumentenbond onderzocht, werken daar niet aan mee. Andere banken bieden die mogelijkheid wel, maar rekenen een fikse renteopslag over het héle hypotheekbedrag, waardoor het voor consumenten onaantrekkelijk wordt.
Ook de voorwaarden bij het verbouwingsdepot zijn volgens de Consumentenbond niet bij elke bank gunstig. Uit het verbouwingsdepot worden de rekeningen voor de duurzame aanpassingen betaald. Over dat geld betaalt en ontvangt de huiseigenaar rente. Die rentes zijn meestal gelijk aan elkaar en dus kostenneutraal. Maar sommige banken geven een lagere spaarrente dan de hypotheekrente die zij in rekening brengen. De Consumentenbond noemt de resultaten van het onderzoek teleurstellend.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860