30-09-2019
Weinig zorgen over aflopen aflossingsvrije hypotheek

Woningbezitters maken zich nauwelijks zorgen over het aflopen van hun aflossingsvrije hypotheek. Uit een peiling van de Consumentenbond blijkt dat bijna de helft denkt de hypotheek op de einddatum met eigen middelen (grotendeels) afgelost te hebben.
Slechts 1 procent van de respondenten voorziet een probleem. Veel woningbezitters sloten in de jaren 90 een aflossingsvrije hypotheek af voor 30 jaar. Die hypotheken eindigen binnen nu en enkele jaren. Op de einddatum moet de huiseigenaar hypotheek aflossen óf hierover nieuwe afspraken maken met de bank. Ruim een kwart van de respondenten doet dat laatste en vraagt aan zijn bank om de hypotheek te verlengen.
Uit een eerder onderzoek van de Consumentenbond in november 2018 blijkt dat de meeste banken bereid zijn om een aflossingsvrije hypotheek op de einddatum te verlengen als deze niet hoger is dan 50 procent van de woningwaarde. Ook gaan zij vaak soepel om met de inkomenseisen. Van de ondervraagden zegt 1 procent dat zij het huis op de einddatum verkopen en met de opbrengst de hypotheek aflossen.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860