30-08-2019
Kabinet overweegt schrappen overdrachtsbelasting voor starter

Het kabinet denkt eraan om de overdrachtsbelasting voor starters op de woonmarkt te schrappen. Volgens RTL Nieuws wil de regering zo fiscale mogelijkheden benutten om koopwoningen binnen het bereik van jongeren te houden.
Ter compensatie van de misgelopen belastinginkomsten zouden vastgoedbeleggers een veel hogere overdrachtsbelasting moeten gaan betalen. Niet bekend is hoe hoog dat percentage moet worden.
De overdrachtsbelasting bedraagt nu 2 procent. Voor een huis van drie ton betekent dat 6.000 euro aan bijkomende kosten. Omdat woningkopers sinds 2018 nog maximaal 100 procent van de woningwaarde kunnen financieren, moet die overdrachtsbelasting (en de andere bijkomende kosten) uit de eigen middelen van de kloper komen. En dat is voor veel jonge kopers een grote drempel.
Een andere mogelijkheid waar volgens RTL over gesproken wordt, is dat een startershypotheek toch weer deels aflossingsvrij gemaakt kan worden. Als de leennormen ook worden aangepast, zou dat starters een betere uitgangspositie geven als zij hun eerste huis willen kopen.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860