30-07-2021
Huurprijzen stijgen verder door krapte

De huurprijzen voor rijtjeshuizen en appartementen in de vrije sector zijn in de afgelopen drie maanden verder gestegen. Dat wordt, net als op de koopwoningmarkt, veroorzaakt door het zeer beperkte aanbod aan beschikbare woningen.
Volgens makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland zijn er wel grote regionale verschillen. In enkele gemeenten stabiliseerden de prijzen. Verder stegen de huurprijzen van bestaande bouw minder hard dan die van nieuwbouw.
Voor woonhuizen steeg de prijs gemiddeld met ruim 5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Nieuwe huurders betalen daarvoor nu maandelijks gemiddeld 10,12 euro per vierkante meter. Bij appartementen stegen de prijzen met ruim 6 procent. Nieuwe huurders betalen gemiddeld 14,80 euro per vierkante meter.

Met name in de regio Amsterdam, Amstelveen en Almere bleven de prijzen voor nieuwe huurders stabiel ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar daalden de huurprijzen zelfs licht. In de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht stegen de prijzen op jaarbasis. In Rotterdam was de stijging het hoogst, met ruim 25 procent.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860