29-10-2021
Veel meer hypotheken aangevraagd in oktober

In oktober zijn er 58.500 nieuwe hypotheken aangevraagd. Dat is bijna een derde meer dan in oktober 2020. Daarnaast steeg het aantal oversluitingen met 88 procent.

Het waren in oktober vooral zestigplussers die hun hypotheken wilden oversluiten, meldt HDN dat de digitale verzending van hypotheekaanvragen regelt. Zestigplussers dienden bijna zevenduizend hypotheekaanvragen in. Dat is net geen verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Volgens HDN laat dit zien dat ouderen langer in hun woning blijven wonen, wat de doorstroming op de woningmarkt belemmert.
Het totale aantal hypotheekaanvragen is volgens het netwerk niet alleen flink groter dan een jaar eerder, het aantal ligt tevens ver boven het niveau van voorgaande jaren. Alleen maart 2020 liet volgens HDN een vergelijkbaar beeld zien. Starters op de woningmarkt hebben vorige maand ongeveer twaalfduizend hypotheekaanvragen ingediend. Dat aantal is al een aantal jaren stabiel. Maar doordat het totale aantal aanvragen in de afgelopen jaren flink is toegenomen, wordt het aandeel starters steeds kleiner. In oktober waren starters goed voor 21 procent van het totale aantal aanvragen. Dat is het kleinste aandeel in vijf jaar.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860