29-05-2019
Gemeenten en provincies willen meer nieuwbouw

Gemeenten en provincies hebben hun ambities voor de woningbouw gesteld op jaarlijks 76.000 woningen, net iets meer dan de doelstelling van 75.000 woningen in de Nationale Woonagenda.
Met de extra inspanning op nieuwbouw moet de krapte op de woningmarkt afnemen. Als de plannen worden uitgevoerd, valt het woningtekort in 2030 lager uit dan de eerdere prognoses: 2,4 in plaats van 2,6 procent. Dan moeten plannen wel omgezet worden naar concrete bouwactiviteiten. Eerder werd bekend dat het aantal afgegeven nieuwbouwvergunningen terugloopt.
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken roept op om niet alleen te focussen op de uitbreiding van de plannen, maar juist op bouwactiviteiten die snel uitvoerbaar zijn en meteen veel woningen opleveren. “Soms liggen plannen waarvoor het bestemmingsplan al klaar is, jaren op de plank, terwijl andere plannen te realiseren zijn. Gemeenten moeten daarom goed de kwaliteit van de verschillende bouwplannen beoordelen en voorrang geven aan snel realiseerbare plannen.”


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860