29-04-2020
Mensen met nieuwe hypotheek niet bezorgd over maandlasten

Wie recent een hypotheek heeft afgesloten, maakt zich weinig zorgen over de maandlasten tijdens deze coronacrisis. Er zijn verschillen tussen leeftijdsgroepen; hoe jonger de hypotheeksluiter, hoe meer zorgen om de maandlasten van de nieuwe hypotheek.
De AFM ondervroeg 600 hypotheeksluiters die in de afgelopen zes maanden een nieuwe hypotheek afsloten. Een op zeven (15 procent) recente hypotheeksluiters maakt zich zorgen om de maandlasten door de coronacrisis. Een op de vijf (21 procent) antwoordt neutraal en twee derde (65 procent) maakt zich geen zorgen om zijn of haar hypotheeklasten door de coronacrisis.
Het aandeel dat zich zorgen maakt over de maandlasten, verschilt niet statistisch significant tussen starters (18 procent maakt zich zorgen), doorstromers (11 procent), oversluiters (17 procent) of verbouwers (13 procent). Er zijn wel verschillen tussen leeftijdsgroepen; 22 procent van de recente hypotheeksluiters die jonger is dan 35 jaar maakt zich zorgen om de maandlasten. Voor 55+’ers is dit 4 procent. Er is een duidelijk verband: hoe jonger de hypotheeksluiter, hoe meer zorgen om de maandlasten van de nieuwe hypotheek.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860