28-01-2022
Pilot met hypotheken voor huishoudens met hoge huur

Wel maandelijks 1.500 euro huur kunnen betalen, maar niet in aanmerking komen voor een hypotheek die 800 per maand kost. Het is voor veel huurders een frustratie. Enkele geldverstrekkers zijn nu met een proef begonnen om dat op te lossen.

De NHG start samen met ING, BLG Wonen, ABN AMRO-dochter Florius, Aegon en Vereniging Eigen Huis (VEH) een proef waarbij ze duizend huishoudens die met een hoge huur zitten, maar niet in aanmerking komen voor een hypotheek onder bepaalde voorwaarden toch een hypotheek verstrekken. Het gaat om woningen voor een bedrag tot de NHG-grens van 355.000 euro.
Belangrijk daarbij is dat de huurders minimaal drie jaar lang hun huur hebben betaald, zonder daarbij betaalachterstanden te hebben opgelopen. Daarnaast moeten de huishoudens een inkomen hebben dat hoog genoeg is om de woonlasten te kunnen betalen. Het spaargeld moet dus buiten schot blijven.
De proef duurt maximaal twee jaar, maar het aantal hypotheken wordt mogelijk al eerder uitgebreid als blijkt dat de pilot goed werkt.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860