26-06-2019
Geen extra boete meer bij rentemiddeling

Wie kiest voor rentemiddeling bij zijn hypotheek, betaalt per 1 juli 2019 niet meer dan het financiële nadeel dat hypotheekverstrekkers door de rentemiddeling hebben.

Een extra bedrag, dat banken vaak rekenden, mag niet meer in rekening gebracht worden, net zoals dat ook al niet meer bij vervroegde aflossing mag.

Hypotheekaanbieders moeten per 1 juli 2019 de nieuwe regels voor rentemiddeling toepassen. Net als bij vervroegd aflossen geldt dat hypotheekaanbieders niet meer in rekening mogen brengen dan het financiële nadeel dat ze hebben van de rentewijziging. De vergoeding voor het nadeel wordt bij rentemiddeling niet in 1 keer door de klant betaald, maar gespreid gedurende de nieuwe rentevaste periode van de hypotheek.
Veel huizenbezitters overwegen vanwege de lage rentestand hun hypotheek vervroegd af te lossen of over te sluiten. Met de inwerkingtreding van Europese regelgeving (MCD) werd duidelijk welke vergoeding hypotheekaanbieders maximaal in rekening mochten brengen voor vervroegd aflossen. De AFM vond het onwenselijk dat aanbieders van hypotheken bij rentemiddeling een hogere vergoeding in rekening mochten brengen dan het financiële nadeel. Door deze wijziging van het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft is dit vanaf 1 juli niet meer het geval.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860