26-02-2021
Starters raakt gestrest door huizengekte

De overspannen woningmarkt heeft ernstige gevolgen voor het leven van starters. Bijna de helft van de woningzoekende starters stelt belangrijke levensbeslissingen uit. Een derde voelt zich geregeld somber over de kansen op de woningmarkt.
Vereniging Eigen Huis (VEH) deed onderzoek onder ruim 200 actief zoekende starters en constateert dat ruim 80 procent zegt dat ze tegenslag ondervinden bij hun zoektocht. Ze hebben allemaal last van het schaarse aanbod en de hoge prijzen. Zo werd bijna een kwart van hen overboden en kan een derde tien minder lenen dan gehoopt. iets meer dan een derde zegt dat een woning vaak al is verkocht voordat ze die konden bezichtigen.
Door die tegenslagen heeft een groot deel van de actieve starters gevoelens van onzekerheid (45 procent), frustratie (41 procent) en machteloosheid (32 procent). Schokkend noemt VEH die uitkomsten. De enige echte oplossing is volgens VEH het bouwen van veel extra betaalbare koop- en huurwoningen. “De komende 10 jaar hebben we daarom jaarlijks 100.000 nieuwe woningen nodig”, aldus de vereniging.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860