25-10-2019
Alleen met loonstijgingen krijgen tweeverdieners hogere hypotheek in 2020

Alleen huishoudens die volgend jaar meer gaan verdienen, kunnen in 2020 een hogere hypotheek krijgen. Huishoudens die hetzelfde inkomen houden zullen volgens het Nibud iets minder kunnen lenen vanwege de gestegen prijzen.
Dit is opvallend, aangezien het tweede inkomen bij tweeverdieners in 2020 voor 80 procent gaat meetellen in plaats van 70 procent dit jaar. Ook hypotheekverstrekker De Hypotheker maakte een berekening wat eenverdieners en tweeverdieners volgend jaar kunnen lenen en kwam tot de conclusie dat hoewel het tweede inkomen harder meetelt, de hypotheekruimte niet groter wordt.
Als rekening wordt gehouden met de verwachte loonstijging van 2,5 procent is er voor alle inkomens een stijging van de maximale hypotheek. Als tweeverdieners er in 2020 niet in salaris op vooruitgaan, kunnen zij minder lenen dan nu. Bij een gelijkblijvend inkomen daalt de maximale hypotheek met name voor bruto inkomens boven de 40.000 euro. Dit komt onder andere door de hogere inflatie dit jaar en de versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860