24-05-2019
Meer btw terug bij nieuwbouwhuis met zonnepanelen

Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen krijgen mogelijk een groter bedrag aan btw terug dan nu het geval is. Het kan gaan om duizenden euro’s aan extra belastingteruggaaf, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH).

Dit zou volgens VEH blijken uit twee recente uitspraken van de rechtbank. Tot nu toe konden particulieren alleen de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen. Maar door de rechtelijke uitspraken kunnen kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen mogelijk ook btw terug op een deel van de bouwkosten van het dak waar de zonnepanelen op- of in liggen. Dit kan hen duizenden euro’s extra belastingvoordeel opleveren en verkort de terugverdientijd van dergelijke panelen aanmerkelijk. Kopers kunnen in principe met vijf jaar terugwerkende kracht een reeds ingediende btw-aangifte corrigeren en het eerder gemiste bedrag alsnog terugvragen.
Eerder waren er ook al gerechtelijke uitspraken in het voordeel van ondernemers met kantoor aan huis. Ook zij kregen een aanzienlijk hoger btw-bedrag terug over de kosten van zonnepanelen in het dak van hun nieuwbouwwoning. De Belastingdienst is wel in beroep gegaan tegen de uitspraken. Omdat dergelijke procedures lang kunnen duren wil VEH dat de Belastingdienst toezegt dat iedereen die in 2014 of later een nieuwbouwhuis met zonnepanelen heeft gekocht zijn rechten behoudt, in afwachting van de uitkomsten van de juridische strijd die nu nog wordt gevoerd.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860