22-05-2019
Hypotheekadviseurs verwachten meer online aanvragen

Mensen die een hypotheek willen afsluiten, zullen dat steeds vaker zelfstandig online doen. Volgens een aantal partijen zullen hypotheekadviseurs binnen een paar jaar alleen nog bij complexere vraagstukken nodig zijn.
Van Bruggen Adviesgroep, De Hypotheekshop en Rabobank zeggen in Het Financieele Dagblad dat standaardaanvragen volgens hen steeds meer online worden afgehandeld. Mensen in een standaardsituatie kunnen binnenkort een stuk gemakkelijker de benodigde documenten online aanleveren, onder meer doordat er steeds meer digitaal beschikbaar is.
Ook kunnen mensen door de nieuwe Europese betaalrichtlijn toegang geven tot hun betaalgedrag, waardoor veel documenten, zoals een werkgeversverklaring en loonstroken, niet meer nodig zouden zijn. Het advies zelf zou ook steeds meer online gegeven kunnen worden. Advies over de hoogte van de hypotheek wordt ook nu al op websites van aanbieders geraadpleegd.
De bevraagde hypotheekadviseurs verwachten dat sommige mensen, zoals starters en ouderen, de behoefte zullen houden om iemand te zien. Ook bij ingewikkeldere gevallen, zoals hypotheken voor expats of ondernemers en de afhandeling van de hypotheek bij echtscheidingen, zou regulier advies nodig blijven.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860