20-09-2019
Ouderen denken onterecht dat hypotheek buiten bereik is

Ouderen denken vaak dat ze niet meer in aanmerking komen voor een hypotheek om de verbouwing van hun woning te kunnen financieren. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Volgens VEH is dat onterecht.

Veel ouderen kunnen nog steeds bij hun bank terecht voor een (extra) hypotheek. Vereniging Eigen Huis deed onderzoek onder 1.500 mensen van 57 jaar en ouder en vroeg wat zij doen om zelfstandig oud te kunnen worden in hun eigen huis. Verbouwing van de woning wordt veel genoemd, maar opvallend genoeg denken veel ouderen dat een nieuwe hypotheek voor hen niet meer mogelijk is. Slechts 35 procent is op de hoogte dat op 65-jarige leeftijd nog een nieuwe hypotheek afgesloten kan worden met een looptijd van 30 jaar. Ook op hogere leeftijd kan nog een hypotheek worden afgesloten, uitsluiting op basis van leeftijd is namelijk niet toegestaan.

Van de ouderen uit het VEH-onderzoek heeft 93 procent overwaarde in de eigen woning. Ongeveer een kwart overweegt wel eens om een deel van de overwaarde te gebruiken, bijvoorbeeld om het pensioeninkomen aan te vullen, om het onderhoud van het huis mee te betalen of het huis levensloopbestendig te maken. Banken bieden tegenwoordig meer mogelijkheden aan om de overwaarde te verzilveren dan enkele jaren geleden.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860