19-07-2019
VEH: verleng aflossingsvrije hypotheek

Vereniging Eigen Huis wil voorkomen dat oudere mensen gedwongen hun huis uit moeten. Daarom roept de vereniging geldverstrekkers op om de looptijd van aflossingsvrije hypotheken te verlengen.

Veel mensen met een bescheiden salaris of pensioen kunnen in de problemen komen als ze aan het einde van de looptijd van hun aflossingsvrije hypotheek komen. Ze moeten dan de hypotheek in één keer aflossen of de hypotheek verlengen. De geldverstrekker toetst in dat geval opnieuw of de klant de hypotheeklasten kan dragen. Wie niet door de toets komt en ook niet genoeg spaargeld heeft om de resterende hypotheekschuld te betalen, kan dan gedwongen worden om het huis te verkopen om met dat geld alsnog de hypotheek af te lossen.

In de praktijk blijkt dat veel senioren, ook met een lager pensioeninkomen, prima hun hypotheek kunnen betalen. Toch moeten zij verhuizen naar een veel duurder huurhuis als ze niet door de hypotheektoets komen. Vereniging Eigen Huis pleiten er daarom voor dat geldverstrekkers de looptijd oprekken. Mensen waar minder dan 100.000 euro van de woningschuld aflossingsvrij is, zouden zonder meer een langere looptijd moeten kunnen krijgen. Er zijn al geldverstrekkers zijn die werken met een langere looptijd.terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860