18-02-2022
Sociale huur stijgt maximaal met 2,3 procent

De meeste mensen die in de sociale sector huren krijgen vanaf 1 juli een huurverhoging van maximaal 2,3 procent. Hoger mag niet, aldus minister De Jonge van Volkshuisvesting.
Die 2,3 procent is de inflatie van vorig jaar. In voorgaande jaren mochten de huren van sociale huurwoningen meestijgen met de inflatie plus 1 procentpunt. Voor het komende jaar wordt van die extra 1 procentpunt afgezien.
Het betekent niet dat alle sociale huren ook daadwerkelijk met 2,3 procent omhooggaan, want stijgingen kunnen nog hoger of lager uitvallen. Voor mensen met hogere inkomens mogen corporaties de huur meer verhogen, met maximaal 50 tot 100 euro per maand, zolang dit binnen de maximale huurprijsgrens van de woning valt. Als de huurprijs van de woning minder dan 300 euro is, mag de huur met maximaal 25 euro stijgen.
De inflatie is de afgelopen tijd fors opgelopen. In januari werd het leven in Nederland 6,4 procent duurder dan een jaar geleden. Daar zullen huurders in de sociale sector nu nog niets van merken, maar die hogere inflatie zou tot uiting kunnen komen in de huurverhoging van 2023, aldus minister Hugo de Jonge.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860