17-06-2020
Deuk in vertrouwen in woningmarkt door corona

De coronacrisis heeft voor een dip gezorgd in het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. In mei kantelt de stemming van de marktindicator van VEH van positief naar negatief, van 106 naar 98 punten. Bij 100 punten is de stemming neutraal.
Vereniging Eigen Huis (VEH) verwacht dat het consumentenvertrouwen de komende maanden verder zal dalen door de economische ontwikkelingen.
In mei verwacht 17 procent van de Nederlanders dat de huizenprijzen zullen gaan dalen, terwijl in maart nog maar 2 procent dacht dat dit zou gaan gebeuren. Het is jaren geleden dat zoveel mensen er zo over dachten. Voor ruim driekwart van de respondenten is de onzekerheid over de economische recessie van invloed op hun stemming. Toch lijkt de ergste schrik sinds het uitbreken van het virus voorbij. In mei vindt 42 procent het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Een maand eerder, in april, dacht nog 48 procent er zo over. Het percentage mensen dat de huidige situatie juist gunstig vindt om een huis te kopen is iets toegenomen van 14 procent naar 15 procent. Dat komt vooral door de huidige lage hypotheekrente.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860