16-10-2019
Huiseigenaar ziet op tegen hoge kosten verduurzaming

Woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen, verwachten ongeveer 22.000 euro daarvoor te moeten uitgeven. Veel bewoners zien op tegen de hoge kosten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro.
Voor kleine aanpassingen, zoals tochtstrippen, zijn huiseigenaren wel te porren. Bij grote verbouwingen aan de woning voelen negen op de tien huizenbezitters zich belemmerd. Woningeigenaren met een woning met energielabel B , verwachten 13.000 euro aan kosten voor energielabel A kwijt te zijn. Mensen met een woning met energielabel E tot en met G denken dat verduurzaming ongeveer 33.000 euro gaat kosten.
97 procent van de ondervraagden voelt een drempel om hun woning te verduurzamen, en dat wijten zij aan onduidelijkheid vanuit de overheid. Slechts 5,9 procent heeft een helder beeld van het klimaatakkoord. 61 procent van de huizenbezitters vindt het verduurzamen van de eigen woning belangrijk en iets minder dan de helft heeft in de afgelopen drie jaar maatregelen getroffen. 19 procent heeft daar 10.000 euro of meer in geïnvesteerd. Dat geld is vooral besteed aan zonnepanelen, een nieuwe HR-combiketel en isolerend glas in de woonkamer.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860