16-07-2021
Huizenkoper heeft weer minder vertrouwen

Het vertrouwen in de woningmarkt is in het tweede kwartaal verder weggezakt. Door de hoge huizenprijzen en het aanhoudend lage aanbod van koopwoningen vinden veel Nederlanders het geen goed moment om een huis te kopen, aldus Funda.

Het vertrouwen van potentiële huizenkopers ligt nu op het laagste kwartaalniveau sinds Funda in juli vorig jaar begon met meten. Mensen vinden het over het algemeen een goed moment om hun huis te verkopen, maar veel doorstromers laten hun verkoopplannen afhangen van hun kansen om een nieuw huis te bemachtigen, waardoor het aanbod laag blijft.
Wel is duidelijk dat mensen toch nog blijven zoeken naar koopwoningen. Funda ziet dat terug in zijn statistieken, onder meer doordat het gemiddeld aantal reacties op beschikbare woningen in het tweede kwartaal is gestegen in vergelijking met het kwartaal ervoor.
Dat de woningmarkt oververhit is, bleek vorige week nog maar eens. Makelaarsvereniging NVM bracht toen naar buiten dat de huizenprijzen bijna 20 procent stegen in het afgelopen jaar. Ook werd duidelijk hoe krap de markt is, vooral voor rijtjeshuizen. Wie zo’n huis wil, heeft gemiddeld de keuze uit één beschikbare koopwoning.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860