14-05-2020
Huiseigenaren zoeken naar besparingen in coronatijd

Ruim de helft van de huiseigenaren (54 procent) geeft minder geld uit dan voor corona, 18 procent heeft zorgen over de financiële toekomst. Dat blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis (VEH). Veel mensen zoeken naar manieren om geld te besparen.

Van de huishoudens kijkt 21 procent naar mogelijkheden om te besparen op vaste lasten. Verlagen van de energielasten is voor iets meer dan de helft eerste mogelijkheid, bijvoorbeeld door bewust minder energie te verbruiken, of door over te stappen naar een energieleverancier met lagere tarieven. Een kwart van de ondervraagden is bang dat zij de gespaarde reserves zullen moeten aanspreken om de maandelijkse vaste lasten te kunnen blijven betalen.
Huiseigenaren noemen ook besparen op verzekeringen (30 procent), het internet, tv- en belabonnement (28 procent) en de hypotheeklasten (22 procent) als opties. Omdat het vaak om langlopende contracten gaat die automatisch worden verlengd, is het nodig om zelf de einddata op een rij te zetten en dan na te gaan of overstappen naar een andere aanbieder zinvol is.
Huiseigenaren stellen grote aankopen vaak uit. 43 procent heeft al besloten om de aankoop van een auto, het onderhoud of verbouwing van de woning uit te stellen, of overweegt dat sterk. Huiseigenaren besparen niet alleen door aankopen uit te stellen, maar ook door zelf klussen te doen. Ruim 35 procent is bezig met het opruimen en schilderen van de woning en pakt de tuin aan.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860