14-01-2022
Huisbezitters voorzien geen betaalproblemen door corona

Slechts 1 procent van de hypotheekbezitters geeft aan dat zij verwachten binnen nu en drie maanden in betalingsproblemen te komen door de impact van corona. Dat meldt Infinance op basis van onderzoek van de AFM.

Aan het periodieke onderzoek van de AFM – de Consumentenmonitor – werd deelgenomen door iets meer dan 600 hypotheekbezitters. Uit het onderzoek komt dus naar voren dat vrijwel alle ondervraagde huisbezitters verwachten dat zij hun maandlasten ondanks corona gewoon kunnen blijven betalen. Verder komt uit hat onderzoek naar voren dat 78 procent van de hypotheekbezitters eigen (spaar)geld gebruikt om te verduurzamen. 15 procent van de hypotheekbezitters heeft de hypotheek verhoogd om te verduurzamen, 3 procent gebruikt hiervoor een consumptief krediet.
Van de hypotheekbezitters van wie de rentevaste periode recent afliep of binnenkort afloopt, verwacht 10 procent de maandlasten van zijn of haar hypotheek niet meer te kunnen betalen indien de hypotheekrente verdubbelt en de hypotheeklasten daardoor 1,5 keer zo groot worden.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860