13-08-2019
Rabobank: naar nieuw evenwicht op woningmarkt

Economen van de Rabobank verwachten dit jaar uit te komen op een huizenprijsstijging van 6%, gevolgd door 4% in 2020. Het aantal transacties zal volgens hen dit en komend jaar stabiliseren rond de 205.000 verkopen.

Dat is minder dan afgelopen drie jaar, toen er nog sprake leek van een inhaalslag. Die inhaalslag is volgens woningmarkteconoom Carola de Groot uitgewerkt. “We bewegen nu naar ons idee juist richting een nieuw evenwicht in het aantal woningverkopen en in het groeitempo van de huizenprijzen.”

Volgens de Bouwupdate van de Rabobank zullen er in 2019 ongeveer 66.000 nieuwe huizen opgeleverd worden, net als in 2018. De gemiddelde prijs voor een nieuwbouwhuis is inmiddels de vier ton genaderd. Dit komt volgens De Groot onder andere doordat projectontwikkelaars de afgelopen tijd vooral hebben ingezet op het bouwen van dure woningen. De prijzen van de huidige nieuwbouwhuizen lijken echter onvoldoende aan te sluiten bij de portemonnee van woningzoekenden. In het tweede kwartaal van 2019 verkochten NVM‐makelaars 13% minder nieuwbouwhuizen dan in dezelfde periode een jaar eerder.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860