13-05-2020
Woningcorporaties bouwen 80.000 betaalbare woningen

Woningcorporaties gaan sneller dan verwacht 80.000 sociale huurwoningen bouwen. De betaalbare huurwoningen worden met een korting op de verhuurdersheffing gebouwd.

De regeling is begin dit jaar in het leven geroepen om sneller meer betaalbare woningen te kunnen bouwen. Normaal gesproken betalen woningbouwers een heffing van ongeveer een half procent over de WOZ-waarde van huurwoningen, maar de regeling bepaalt dat corporaties voor de bouw van een sociale huurwoning een belastingkorting van maximaal 25.000 euro krijgen. In de eerste vijf maanden is de korting van in totaal 1 miljard euro al op, terwijl de regeling bedoeld was voor een periode van tien jaar.
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken schrijft dat er op 4 mei al aanvragen zijn ingediend met een totaalwaarde van bijna 1,7 miljard euro, goed voor zo’n 75.000 sociale huurwoningen. Tot 1 juli kunnen wooncorporaties nog aanvragen doen, maar dan sluit de minister de kortingsregeling. In die kleine twee maanden verwacht Ollongren dat er nog eens aanvragen voor vijfduizend betaalbare woningen bij komen, waarmee het totaal op 80.000 woningen komt.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860