13-02-2020
Bijna helft Nederlanders denkt nooit een huis te kunnen kopen

Bijna de helft (48 procent) van de Nederlandse huurders denkt nooit een huis te kunnen kopen. Voor de meeste huurders is sparen voor een koophuis geen prioriteit. Dat blijkt uit onderzoek van ING.

Van de 15 landen in het internationale onderzoek, gaven Nederlanders het vaakst aan niet te verwachten ooit een huis te kunnen kopen. Daarna volgen de Belgen (45 procent) en Duitsers (43 procent). In het zuiden en oosten van Europa zijn mensen positiever. In Spanje verwachtte slechts 17 procent nooit te kunnen kopen, en in Roemenië 21 procent. Het Europees gemiddelde was 38 procent.
Van de ondervraagde Nederlanders vindt 89 procent het belangrijker om voor andere dingen dan een koophuis te sparen, zoals voor hobby’s, reizen, het aflossen van studieschulden of het krijgen van kinderen. Het Nibud zag eerder in eigen onderzoek dat de hoogte van het inkomen ervoor zorgt dat huurders de stap naar een koopwoning niet makkelijk kunnen zetten. De hoogte van de hypotheek die zij kunnen afsluiten, sluit niet aan op het aanbod van betaalbare koopwoningen.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860