12-06-2020
Starters zijn actief op hypotheekmarkt

Het aantal huizenkopers die jonger zijn dan 35 jaar is sinds het begin van de coronacrisis flink toegenomen. De Hypotheker schat de toename van het aantal jonge starters op 40 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.
De hypotheekketen noemt die sterke toename opmerkelijk, omdat starters het juist erg moeilijk hebben op de huizenmarkt. Nu het aanbod aan woningen sinds het begin van de coronacrisis toeneemt en de woningmarkt langzaam lijkt te stabiliseren, vinden steeds meer starters hun weg naar de huizenmarkt. Ook willen zij profiteren van de lage rente nu de bodem van de hypotheekrente bereikt lijkt te zijn. De opmars van deze groep huizenkopers is mede te danken aan de financiële steun die zij krijgen van hun ouders, aldus de hypotheekketen.
Op dit moment is bijna een op de drie hypotheekaanvragen afkomstig van een huizenkoper onder de 35 jaar. Het aandeel hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning in de leeftijd tot 25 jaar is de afgelopen drie maanden zelfs met bijna 150 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook het gemiddelde hypotheekbedrag in deze leeftijdscategorie steeg afgelopen jaar met 14 procent naar 198.911 euro.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860