11-06-2021
Aflossingsvrije hypotheek populair bij jonge huizenkopers

Starters op de woningmarkt kiezen steeds vaker voor een aflossingsvrije hypotheek. In het eerste kwartaal van dit jaar koos 16,8 procent van de kopers voor deze hypotheekvorm.

In de eerste drie maanden van vorig jaar was het percentage nog 14,7 procent en in 2019 was dat 11,5 procent.

Door de lage hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen wint de aflossingsvrije hypotheek vooral onder starters aan populariteit. Ee aflossingsvrije hypotheek leidt tot lagere maandlasten, omdat maandelijks alleen rente wordt betaald, geen aflossing. Sinds 2013 mag een hypotheek nog maar maximaal 50 procent aflossingsvrij zijn. Bovendien is er geen recht meer op hypotheekrenteaftrek over het aflossingsvrije deel. Het nadeel van de ontbrekende hypotheekrenteaftrek is op dit moment erg klein, omdat de rente zo laag staat.
Ook bij andere leeftijdscategorieën neemt de populariteit voor de aflossingsvrije hypotheek onder huizenkopers toe, zoals bij de leeftijdscategorie 45 tot 55 jaar en 55-plussers (4 procent vaker). Alleen bij de leeftijdscategorie 35 tot 45 jaar is sprake van een lichte daling, aldus advieskantoor De Hypotheker.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860