11-03-2022
Lagere inkomens kunnen verduurzaming woning nauwelijks betalen

De overheidssubsidies en -leningen voor het verduurzamen van woningen zijn slecht bereikbaar voor mensen met een laag inkomen. Juist gezinnen die de subsidies het hardst nodig hebben blijven daardoor met een hoge energierekening zitten.

Wie zijn huis gaat isoleren of een warmtepomp wil installeren om van het gas af te gaan, kan daarvoor subsidie krijgen. Maar die subsidie is alleen beschikbaar als mensen minstens twee maatregelen treffen om hun huis te verduurzamen, bijvoorbeeld het isoleren van het dak én de gevel, of het installeren van zonnepanelen én het plaatsen van tripelglas.
Dat maakt het voor mensen met weinig geld lastig om van de subsidie te profiteren. Die dekt maar 30 procent van de kosten, terwijl de overige 70 procent zelf moet worden betaald. Het gaat dan meestal om bedragen van duizenden euro’s. Het Centraal Planbureau waarschuwde woensdag dat de stijgende energieprijzen vooral mensen met een laag inkomen hard raken. Zij wonen vaker in een huis dat slecht geïsoleerd is, waardoor het voor hen ook belangrijker is om te isoleren.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860