10-09-2021
Kleinste huurstijging sinds 1960

De huurprijzen van Nederlandse huurwoningen zijn in juli met 0,8 procent gestegen. Dat is de kleinste stijging sinds 1960. Volgens het CBS komt dat met name door strengere regelgeving, waardoor huurstijgingen beperkt zijn vanwege de coronacrisis.

In februari werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om de sociale huren voor een jaar te bevriezen. Vorig jaar was de maximaal toegestane huurverhoging nog 5,1 of 6,6 procent. Ondanks de bevriezing stegen de sociale huren nog enigszins, met 0,3 procent. In juli vorig jaar stegen de sociale huurprijzen nog met 2,7 procent.
In de vrije sector werd de maximale huurstijging beperkt tot de inflatie plus 1 procentpunt, dat kwam neer op 2,4 procent. De huren in de vrije sector gingen uiteindelijk over de gehele linie met 2,2 procent omhoog.
In Overijssel stegen de huren met 1,4 procent het meest. In Friesland daalden de huren met gemiddeld 0,1 procent. Wat betreft de vier grote steden gingen de huren in Den Haag het minst omhoog: 0,8 procent. In Utrecht was de huurstijging met 1,6 procent het grootst.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860