10-09-2019
VEH wil einde aan grote prijsverschillen bouwvergunning

Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat minister Ollongren gemeenten aanspreekt op excessief hoge kosten voor een bouwvergunning. De verschillen kunnen oplopen tot 10.000 euro, blijkt uit eigen onderzoek van de vereniging.
Nieuwbouwkopers in Voorschoten betalen bijvoorbeeld 12.000 euro voor de bouwvergunning van hun nieuwe woning. Dat is 10.000 euro meer dan in de nabijgelegen gemeente Den Haag, waar dezelfde vergunning 2.000 euro kost.
“Een bedrag van € 12.000 aan leges voor een gemiddelde nieuwbouwwoning is verbijsterend. Laat de gemeente dit maar eens uitleggen”, zegt Rob Mulder, directeur Belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. Het huidige legesstelsel leidt volgens VEH tot onbegrijpelijke verschillen. Jaar op jaar schieten de bedragen alle kanten uit, zegt Mulder: “Juist nu mag je van gemeenten verwachten dat zij er alles aan doen om de toch al hoge nieuwbouwprijzen niet verder op te drijven met hoge leges.” Eerdere voorstellen en maatregelen om de verschillen in tarieven tussen gemeenten sterk terug te brengen zijn steeds op niets uitgelopen. VEH wil nu dat Ollongren ingrijpt.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860