10-06-2020
Onzekerheid leidt tot uitstel verduurzaming woning

Onzekerheden over werk en inkomen vanwege de coronacrisis en de economische teruggang zetten het verduurzamen van woningen onder druk. Vereniging Eigen Huis (VEH) roept op om bestaande subsidiemaatregelen te verbeteren om hier iets aan te doen.
Vereniging Eigen Huis: “Veel huiseigenaren willen wel verduurzamen, maar steeds meer mensen krijgen door de economische recessie met grote financiële onzekerheden te maken. De maatregel die minister Ollongren aankondigde om de subsidie van 20 naar 30 procent te verhogen helpt daarbij nauwelijks. Veel effectiever is om al bij één isolatiemaatregel subsidie te geven. Dan zijn de noodzakelijke investeringen beter op te knippen in kleinere bedragen en te verdelen over een langere periode. Nu moet je tenminste twee maatregelen nemen om in aanmerking te komen en dat is voor veel mensen niet meer haalbaar.”
“Meer dan de helft van de mensen die hun plannen hebben uitgesteld overwegen hun huis dit jaar wél te verduurzamen als zij ook bij één isolatiemaatregel een beroep zouden kunnen doen op een bijdrage van de overheid. Van de mensen die nog geen plannen hebben zegt 15% dat dan ook te gaan doen. Een andere stimuleringsmaatregel die mensen alsnog helpt hun huis te verduurzamen is een gratis verduurzamingsadvies.”


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860