09-07-2021
Huizenkopers houden vaker oude woning aan voor verhuur

Steeds meer particuliere woningkopers houdt hun oude woning aan om te verhuren. Dat was de afgelopen tien jaar bij 4 procent van alle transacties het geval. Het gaat dan om zo’n 62.000 woningen.
Volgens het Kadaster zijn het vooral rijtjeswoningen en appartementen die in het bezit blijven van particuliere woningkopers na hun verhuizing. In ruim de helft van de gevallen bevinden deze woningen zich in dezelfde gemeente of regio als het nieuwe huis. Het zijn vooral de wat oudere kopers die dit doen.
Als reden voor het in het bezit houden van de oude woning noemt het Kadaster het lage rendement op sparen. Ook houden meer particulieren hun oude woning aan als een vorm van belegging. De keerzijde daarvan is dat het de krapte op de woningmarkt groeit en de doorstroming belemmert.
Het kopen van een extra woning met als doel deze te verhuren, is steeds minder in trek. De afgelopen tien jaar registreerde het Kadaster 75.000 dergelijke woningtransacties, maar het verschil met de 62.000 kopers die wel verhuizen maar hun oude woning aanhouden, loopt terug.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860