09-07-2021
Gemiddelde woningprijs ruim door de 4 ton

Koophuizen gingen in het tweede kwartaal voor gemiddeld 410.000 euro van de hand, een nieuw record. Én het is voor het eerst dat het bedrag boven de 4 ton uitkomt. Wie een gemiddeld rijtjeshuis wil kopen, heeft volgens NVM nog maar de keus uit één huis.
De verkoopprijs van bestaande koopwoningen schoot in een jaar tijd bijna 20 procent omhoog, zo’n sterke stijging is ook niet eerder vertoond. Meer dan drie kwart van de huizen gaat boven de vraagprijs weg, overbieden is de norm geworden. Gemiddeld werd 8,2 procent meer dan de vraagprijs betaald.
Over de hele woningmarkt bezien, dus alle soorten huizen, kunnen kopers kiezen uit minder dan anderhalf huis. Een jaar geleden was dat nog 2,6, bijna drie huizen. Voor rijtjeswoningen is de keuze opgedroogd tot één huis. Volgens NVM kijken kopers nauwelijks meer naar de vraagprijs, maar kijken ze naar wat ze kunnen opbrengen aan maandlasten en gaan daarmee de absurd krappe markt op. Doordat de markt ‘opdroogt’ is het aantal verkochte huizen in de maanden april, mei en juni met 12 procent gedaald tot ruim 34.000. Huizen worden gemiddeld binnen 24 dagen verkocht. Dat is de kortste periode ooit.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860