09-04-2021
Record aantal woningen in Nederland van meer dan 1 miljoen

Er kwamen vorig jaar in Nederland 24.400 huizen bij met een vraagprijs van een miljoen of meer. Dat is een stijging van 40 procent en de grootste stijging ooit in een jaar tijd, zegt woningmarktspecialist Calcasa.

Er staan nu 84.400 woningen in ons land die meer dan 1 miljoen waard zijn. De stijging is het sterkst buiten de Randstad. Deze ontwikkeling is vrijwel volledig toe te schrijven aan de alsmaar stijgende huizenprijzen. Tussen 2013 en 2020 steeg de gemiddelde huizenprijs 60 procent en in 2020 alleen al kwam er 10 procent bij. Dat heeft als logisch gevolg dat ook meer woningen boven de 1 miljoen euro uitkwamen. Bijna 2 procent van de woningen is nu een zogenoemde miljoenenwoning.
In Amsterdam was de stijging met 20 procent relatief klein, terwijl er in Den Haag en Utrecht 50 procent meer miljoenenwoningen bij kwamen. Buiten de Randstad is de stijging het sterkst. In Tilburg en Eindhoven groeide het aantal huizen van meer dan 1 miljoen euro in een jaar tijd met 70 procent, in Zwolle was dat 92 procent. In Leeuwarden en Lelystad was er zelfs een verdubbeling, maar daar was het aantal oorspronkelijke miljoenenwoningen erg al laag, waardoor het procentuele beeld wat vertekend is.
Amsterdam is wel nog steeds de stad met de meeste miljoenenwoningen. In de hoofdstad zijn veertienduizend woningen, oftewel een op de tien, meer dan 1 miljoen euro waard.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860