09-03-2020
Gemiddelde energierekening woningen 170 euro lager

De gemiddelde energierekening valt dit jaar 170 euro lager uit dan vorig jaar. Volgens het CBS is een gemiddeld Nederlands huishouden 1.574 euro kwijt aan de energierekening in 2020, bijna 10 procent minder dan vorig jaar.
Het CBS benadrukt dat het om een gemiddelde gaat en er dus grote verschillen kunnen zijn tussen huishoudens. Uit de berekeningen blijkt dat vooral de eenpersoonshuishoudens dit jaar minder betalen. Een bewoner in een kleine, nieuwe woning is dit jaar volgens het CBS 16 procent minder kwijt. De groep die het minst profiteert van de nieuwe situatie zijn huishoudens die bestaan uit twee of meer personen en in een ouder, vrijstaand huis wonen. Deze huishoudens betalen ruim 4 procent minder.
Het grootste verschil in de energierekening tussen januari 2020 en een jaar eerder zit in de heffingskorting die ieder huishouden krijgt. Huishoudens krijgen een vast bedrag van 216 euro meer terug op de energiebelasting dan vorig jaar. Daarnaast dalen de leveringskosten in totaal met 81 euro. Wel is de belasting iets gestegen. Ondanks de gemiddelde daling nu, is de gemiddelde energierekening wel flink hoger dan in 2018 vanwege de toen grote verhoging van de energiebelasting.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860