08-10-2019
Woningtekort neemt komende jaren af

De komende jaren kan de bouwachterstand van het aantal woningen deels worden ingelopen. Volgens het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) groeit ook het aantal huishoudens steeds minder hard. Daardoor neemt de druk op de woningmarkt iets af.
Lang duurt deze verlichting van de druk op de woningmarkt niet. Na 2025 ligt de jaarlijkse bouw van nieuwe woningen weer lager dan de groei van het aantal huishoudens. Tot en met 2045 gaan de groei van het aantal huishoudens en het aantal nieuw gebouwde woningen daardoor ongeveer gelijk op, aldus CBS en PBL.
Regionaal zijn er wel verschillen, meldt de Telegraaf. Zo worden er in Groningen al vanaf 2030 meer woningen gesloopt dan er bijgebouwd worden waardoor de woningvoorraad afneemt. In Friesland en Drenthe raken nieuwbouw en sloop in 2040 in evenwicht. In Zeeland en Limburg zal de netto woningbouw tussen 2030 en 2040 stilvallen. In alle andere provincies blijft de woningbouw groter dan de sloop, waarbij in Noord- en Zuid-Holland de woningvoorraad het meest toe blijft nemen.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860