07-05-2021
Veel starters zien af van ontbindende voorwaarden

Bij het kopen van een huis kiezen steeds minder starters voor ontbindende voorwaarden. Dat meldt Infinance op basis van cijfers van Independer. Door het afzien van ontbindende voorwaarden hopen starters eerder in aanmerking te komen voor een woning.
Bijna een derde van de starters die een hypotheek hebben aangevraagd, gaven in een onderzoek aan geen ontbindende voorwaarden te hebben afgesproken. In het eerste kwartaal van 2018 was dit nog 12 procent, drie jaar later dus 30 procent.
Independer noemt deze ontwikkeling riskant. “Met ontbindende voorwaarden kun je nog afzien van het kopen van een huis wanneer het koopcontract al is getekend. Bijvoorbeeld als je de financiering niet rond krijgt of als uit de bouwkundige keuring blijkt dat er verborgen gebreken zijn.” Starters zijn in deze krappe woningmarkt sneller geneigd om ondoordachte beslissingen te nemen, ook om het risico te vermijden dat de verkoper voor een ander kiest die geen ontbindende voorewaarden stelt. Komt bijvoorbeeld de hypotheek toch niet rond en moet de koper zonder ontbindende voorwaarden afzien van de koop, dan kunnen daar boetes van soms wel 10 procent van de koopsom op staan.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860