07-04-2020
Geen gedwongen woningverkoop bij betalingsachterstand hypotheek

Huiseigenaren die een betalingsachterstand op de hypotheekverplichting hebben, komen tijdens de coronacrisis niet op straat te staan. Daarover hebben verschillende partijen inclusief de minister voor wonen afspraken gemaakt.

Het ministerie voor Milieu en Wonen, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Nationale Hypotheekgarantie en Vereniging Eigen Huis (VEH) afgesproken dat geldverstrekkers tot tenminste 1 juli niet zullen overgaan tot gedwongen verkopen van woningen als huiseigenaren hun hypotheeklasten niet kunnen betalen. Deze periode kan, als de duur van de crisis daar aanleiding toe geeft, in goed overleg en waar nodig worden verlengd.
Op 1 oktober 2019 hadden 70.000 huiseigenaren een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. De helft daarvan verwachtte de achterstand binnen een jaar in te lopen, een derde dacht daar twee jaar voor nodig te hebben. Nu valt door de coronacrisis voor veel mensen een groot deel van hun inkomen weg. Een deel van hen zal daardoor geen mogelijkheid hebben om de betalingsachterstand in te lopen en voor sommigen zal die juist verder oplopen. In alle gevallen wordt geadviseerd om tijdig contact op te nemen met de geldverstrekker. Alleen dan kan gezamenlijk naar een oplossing worden gezocht en kunnen nieuwe afspraken worden gemaakt.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860