06-08-2021
Bijna 13.000 schademeldingen overstromingen Limburg

Nederlandse verzekeraars hebben in totaal 12.658 claims binnengekregen wegens schade als gevolg van de hevige regenval en het hoogwater in Limburg. Het gaat vooral om schade aan huizen en voertuigen.

Het Verbond van Verzekeraars, de overkoepelende organisatie van de verzekeringsmaatschappijen kan nog niet zeggen hoe hoog het schadebedrag is. Eerder noemde de koepel een schadebedrag van ten minste 100 miljoen euro. De meeste schademeldingen kwamen uit Valkenburg aan de Geul, bijna 3.000. Ook in Heerlen en Meerssen is er volgens de verzekeraars veel schade.
De meeste claims, ruim 9.000, kwamen van particulieren en gingen over schade aan het huis of de inboedel. Daarnaast meldden 2.100 particulieren schade aan hun auto. Ook kwamen er 1.250 claims van ondernemers binnen. De meeste schadegevallen bij particulieren zijn volgens het Verbond van Verzekeraars verzekerd, bij zakelijke polissen is soms niet alles gedekt. Verzekeraars wijzen erop dat schade als gevolg van een overstroming van de Maas niet verzekerbaar is.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860