04-03-2022
Ruime meerderheid huiseigenaars kiezen voor verduurzaming

Bijna 80 procent van de huizenkopers nam de afgelopen 2 jaar verduurzamingsmaatregelen. De bereidheid van huizenkopers om hun nieuwe woning te verduurzamen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Uit eerder onderzoek van VEH in 2019 bleek dat 60 procent verduurzamingsmaatregelen nam, dit percentage is in 2022 opgelopen naar 78 procent. Huizenkopers nemen veelal zelf het initiatief om te praten over de energiezuinigheid en de mogelijke verduurzamingsmaatregelen met professionals, zoals hypotheekadviseurs, makelaars, bouwkundigen, aannemers en energieadviseurs.
De meeste huizenkopers schaffen zonnepanelen aan (33 procent), voeren kleine verduurzamingsmaatregelen (32 procent) uit zoals tochtstrip en ledverlichting en vervangen glas in minimaal HR++ (27 procent). De verduurzamingsmaatregelen worden voornamelijk betaald met eigen (spaar)geld. Voor grotere verduurzamingsmaatregelen, zoals de aanschaf van een warmtepomp en het isoleren van de woning gebruikte 12 procent eigen geld in combinatie met een subsidie.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860