04-02-2022
ING reserveert geld voor verwachte hypotheekachterstanden

ING heeft 346 miljoen euro gereserveerd voor de kosten die er optreden als klanten hun hypotheek niet meer kunnen afbetalen. De ING Bank zet elk kwartaal geld opzij voor mogelijke tegenvallers en verminderde inkomsten. Dit keer is dat bedrag uitzonderlijk hoog.
De bank voorziet dat klanten vanwege de oplopende inflatie meer geld kwijt zijn aan levensmiddelen en daardoor meer moeite hebben om hun hypotheek af te betalen. Daarnaast is de verwachting dat de hypotheekrentes binnenkort stijgen, en dat zou voor sommige klanten de maandlasten verhogen. Op dit moment ziet ING niet meer mensen met betalingsproblemen dan normaal. Integendeel zelfs: het aantal mensen met betalingsproblemen is kleiner dan vorig kwartaal.
Daarnaast zette ING het afgelopen jaar 180 miljoen euro opzij om mensen die in het verleden te veel rente betaalden op hun leningen te compenseren en de bank reserveert 141 miljoen euro voor de terugtrekking uit de Franse markt. ING sluit zijn Franse divisie voor particulieren en verkoopt die naar alle waarschijnlijkheid aan de Franse bank Société Générale.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860