01-11-2019
Iets meer vertrouwen in woningmarkt

Zowel starters op de koopwoningmarkt als doorstromers hebben in september iets meer vertrouwen gekregen in de woningmarkt. Dit blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator die met 1 punt is gestegen naar 103 punten.
Belangrijkste reden voor de stijging is de lage hypotheekrente, die recentelijk nog licht verder daalde. Toch vindt meer dan de helft van de koopstarters en een derde van de doorstromers het nu geen gunstige periode om een huis te kopen. Beiden zijn van mening dat de situatie om te kopen de komende 12 maanden zal verslechteren. Bijna drie kwart denkt dat de prijzen van woningen het komende jaar nog verder zullen stijgen.
Voor de kans op het vinden van een geschikte woning binnen twee jaar, geven zowel starters als doorstromers zichzelf een 6,6. Naast het schaarse aanbod is de betaalbaarheid van een woning voor starters het grootste probleem. Bij de doorstromers ligt dat iets anders. De helft van de doorstromers die denken dat ze geen geschikte woning kunnen vinden binnen nu en twee jaar, geeft aan dat ze er met een verhuizing onvoldoende op vooruitgaan. Hoewel veel mensen hun huidige woning met overwaarde kunnen verkopen, gaan ze er in een volgende woning door het schrale aanbod en de hoge prijzen naar hun mening te weinig op vooruit.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860