01-04-2021
Weinig aandacht voor opstalverzekering

Huiseigenaren besteden weinig aandacht aan hun opstalverzekering. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat veel mensen met een eigen woning vaak niet weten wat wel en niet onder de dekking valt.

Meer dan de helft van de huiseigenaren heeft bijvoorbeeld geen idee of een tijdelijk onderkomen bij brand onder de polisvoorwaarden valt. Of tuinherstel gedekt is, weet 45 procent niet. Op de vraag of wijzigingen aan de woning automatisch zijn meeverzekerd, moet vier op de tien het antwoord schuldig blijven. Bijna de helft van de huiseigenaren heeft geen idee of hij verzekerd is tegen schade door een overstroming, bij verzakking van de fundering is dat zelfs 64 procent. Slechts een vijfde weet dat deze schades niet worden gedekt.
Volgens VEH denken mensen dat de kans klein is dat ze ooit gebruik moeten maken van de opstalverzekering. Een opstalverzekering wordt meestal verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Vaak kiest de huiseigenaar een opstalverzekering op prijs, de lage premie is dan doorslaggevend en niet de voorwaarden. Dan kan goedkoop duurkoop worden, aldus VEH.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860