01-04-2020
Starters momenteel actiever op de woningmarkt

Starters zijn momenteel actief op de woningmarkt, nu de concurrentie van andere huizenkopers in deze periode minder is. Dat meldt hypotheekketen de Hypotheekshop na het bekijken van de hypotheekcijfers van de afgelopen week.
Vorige week werd het hoogste aantal hypotheken aangevraagd sinds 2011. De belangrijke oorzaak daarvan is waarschijnlijk het feit dat een aantal hypotheekaanbieders hun hypotheekrente hebben verhoogd. De maand maart telt het hoogste aantal renteverhogingen sinds oktober 2018. Enkele aanbieders hebben hun rentes zelfs al twee keer verhoogd, aldus de keten.
Het aantal oversluiters neemt opnieuw fors toe. De gemiddelde rentevastduur van de overgesloten hypotheken is bijna 19 jaar. Ook aanvragen van starters stijgen dus flink en tegelijk ziet de keten dat het aantal aanvragen van zelfstandigen geen dip vertoont.
De maand april kan er wel heel anders uitzien, zegt de keten. Makelaars zagen de afgelopen week het aantal transacties afnemen. Ook vonden er minder bezichtigingen plaats. Tegelijkertijd is de rente op de kapitaalmarkt vorige week gedaald en verlagen de eerste geldverstrekkers komende week al weer hun hypotheekrentes. Er is momenteel dus een groot contrast tussen de huidige aanvraagpiek en de signalen voor de wat langere termijn. Mogelijk dat komende week meer duidelijkheid komt over het verloop van het coronavirus en de invloed op de woningmarkt.


terug naar het overzicht

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, mail dan naar info@skylinehypotheken.nl of bel naar 0180-712 860